dinsdag, 13. juli 2010 - 15:30

WK-finale rustig verlopen in Limburg

De finale van het Wereldkampioenschap voetbal is in Limburg relatief rustig verlopen. Dit zeggen beide politiekorpsen.

In het centrum van Sittard braken ongeregeldheden uit, waarbij de politie diverse keren genoodzaakt was om in te grijpen. Enkele groepen 'voetbalfans' richtten vernielingen aan en provoceerden de politie. Ook werd er met vuurwerk gegooid, waarbij onder meer een ruit sneuvelde. De aanwezige politieagenten wisten met ondersteuning van de Mobiele Eenheid ervoor te zorgen dat de rust na verloop van tijd weer terugkeerde. Er werden twee personen aangehouden voor openlijke geweldpleging en vernieling.
Elders in de regio had de politie aanmerkelijk minder problemen. In Maastricht volgden naar schatting ruim 20.000 voetballiefhebbers het verloop van de wedstrijd via twee scherm op het Vrijthof. Ook in Heerlen waren er geen noemenswaardige incidenten op en rond het Pancratiusplein / de Bongerd, waar zo'n 12.000 mensen de finale volgden. In Meerssen stonden ruim 1000 op de Markt en in Geleen volgden circa 1200 mensen de verrichtingen van Oranje. In de gehele regio werden slechts enkele aanhoudingen verricht, variërend voor openbare dronkenschap tot vernieling.

In de regio Noord- en Midden-Limburg werden 6 personen aangehouden: 4 arrestaties in het centrum van Venlo vanwege openbare ordeverstoring en 2 arrestaties in het centrum van Weert in verband met het niet voldoen aan bevel of vordering van de politie. De teleurstelling was groot onder het publiek toen Oranje de finale verloor en velen gingen dan ook vroegtijdig huiswaarts. Op vele plekken bleef het desondanks nog gezellig druk en er deden zich nagenoeg geen ongeregeldheden voor.
Provincie:
Tag(s):