woensdag, 24. maart 2010 - 18:24

Wonen boven Winkels krijgt vervolg in Sittard

Sittard-Geleen

Woonpunt en de gemeente Sittard-Geleen hebben vandaag de samenwerkingsovereenkomst Wonen boven Winkels 2010-2014 getekend. Deze woningen zijn bestemd voor studenten, jongeren en mensen, die voor korte tijd een woning willen huren.

Op basis van de samenwerkingsovereenkomst zal Woonpunt 50 wooneenheden realiseren. In de periode 2006-2009 heeft Woonpunt 40 wooneenheden in de binnenstad van Sittard gerealiseerd.

De winkelstraten in het centrum van Sittard bestaan uit monumentale panden en fraaie etalages. De begane grond wordt vaak goed benut, echter veel bovenverdiepingen staan leeg of worden als opslag gebruikt. Leegstand boven winkels heeft een negatief effect op de uitstraling van de binnenstad, zeker wanneer de winkels gesloten zijn. Door het opknappen van de panden en wonen op de verdiepingen verbetert de sociale controle de leefbaarheid, de uitstraling en aantrekkingskracht van de binnenstad. Daarnaast heeft het ook een positief effect op het winkelklimaat, en ook de veiligheid buiten de winkeltijden neemt toe.
Provincie:
Tag(s):