zaterdag, 9. januari 2010 - 22:31

Woningen ontruimd wegens gaslek

Lelystad

Zaterdagavond rond kwart voor acht zijn een aantal woningen aan de Wijngaard ontruimd nadat in één van de woningen een gaslucht werd waargenomen.

Volgens de heer Maas van Brandweer Flevoland is met meerdere voertuigen uitgerukt omdat er in de woning een behoorlijk lek was ontsaan in de gasleiding en er veel gas in de woning stond. Er werd opgeschaald naar het zogenoemde GRIP-1 en uit voorzorg is direkt een blok van vier woningen ontruimd. Nutsberijf Liander, dat verantwoordelijk is voor het gasnet is ter plaatse gekomen en heeft de gastoevoer naar de woning afgesloten.

De brandweer heeft de woningen geventileerd en rond tien uur konden de omwonenden weer terug in hun woning. Liander kon verder niets uitrichten omdat het lek zich in de woning zelf bevond. Een installatiebedrijf gaat in de woning kijken of het lek te dichten is en of de kachel weer aan kan zodat de bewoonster ook weer naar huis kan. Mocht blijken dat dit niet het geval is, zal de gemeente voor vervangende woonruimte zorgen.
Provincie:
Tag(s):