zondag, 11. juli 2010 - 10:02

Woonboerderij volledig verwoest door brand

Den Ham

Een woonboerderij aan de Hallerhoek bij Den Ham is in de nacht van zaterdag op zondag volledig uitgebrand. De brandweer zette groot materieel in bij de bestrijding van de brand. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Even na middernacht werd de brandweer van Den Ham gealarmeerd voor een woningbrand aan de Hallerhoek in Den Ham. Bij aankomst bleek het te gaan om een uitslaande brand in een woonboerderij met een rieten kap. Met twee blusvoertuigen, een watertransportsysteem, een hoogwerker en een tankwagen is de brand bestreden. De brandweer kon niet voorkomen dat de woonboerderij volledig uitbrandde. De woning kan als verloren worden beschouwd. Om 01.45 uur is het sein brandmeester gegeven. De brandweer verwacht nog wel enkele uren bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

Rond middernacht werden de bewoners opgeschrikt door een harde knal. Toen ze buiten gingen kijken stond de rieten kap al volledig in de brand. Naar alle waarschijnlijkheid is de bliksem ingeslagen op de woning. De bewoners zijn opgevangen door de buren. Voor hen wordt vervangende woonruimte gezocht. Als gevolg van de blikseminslag hebben enkele omliggende agrarische bedrijven enige tijd zonder stroom gezeten.

Bij de bestrijding van de brand zijn ongeveer 25 brandweerlieden uit de korpsen Twenterand en Hellendoorn betrokken geweest.
Provincie:
Tag(s):