dinsdag, 18. mei 2010 - 23:20

Woonhuis en veeschuur verwoest door brand

Kapel-Avezaath

Dinsdagmiddag rond 14.15 uur werd er brand gemeld in een boerderij aan De Eng in Kapel-Avezaath. De hulpverleningsdiensten brandweer, GHOR en politie gingen erheen. Ter plaatse bleek de brand al gauw uitslaand. Het woonhuis brandde geheel, en de aangrenzende veeschuur deels, uit. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

De bewoners konden ongedeerd uit de woning komen, daarbij geholpen door buurtbewoners. Drie van de bewoners zijn door ambulancepersoneel nader onderzocht omdat zij in aanraking waren geweest met de rook. Na onderzoek bleken zij in orde. In de veeschuur waren op het moment dat de brand uitbrak dieren aanwezig, die konden door de eigenaar in veiligheid worden gebracht.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt, diverse brandweerkorpsen uit de regio ondersteunden bij het bluswerk. Het nablussen van de brand is nog steeds gaande, met name in verband met nog nasmeulend hooi. Vermoedelijk is de brand op de verdieping, ter hoogte van de scheiding tussen de schuur en het huis ontstaan. De oorzaak is nog onbekend.

Heeft u beelden van deze gebeurtenis, mail ze naar Blik op Nieuws
Provincie:
Tag(s):