woensdag, 17. februari 2010 - 18:19

Xander de Buisonjé zoekt vrouw voor bajesklanten

Diemen

In het nieuwe NCRV-programma Zij gelooft in mij gaat Xander de Buisonjé voor drie mannen op zoek naar de vrouw in hun leven. De mannen hebben één ding gemeen: ze komen net uit de gevangenis.

Stuk voor stuk zijn ze vastberaden om hun criminele leven achter zich te laten. Een belangrijke voorwaarde om niet terug te vallen in het oude gedrag is een goede partner die zorgt voor een stabiele thuissituatie. Xander gaat met de mannen mee op date en volgt hun stappen naar ‘De Ware’.

In de eerste aflevering staan de mannen op het punt om de vrouwen te ontmoeten. Er spoken veel vragen door hun hoofd. Wie zal er gereageerd hebben op hun oproep? En waarom? En wat hebben ze de vrouwen te bieden?

Een kleine meerderheid (54 procent) van het aantal ex-gedetineerden dat in 2006 op vrije voeten kwam is binnen twee jaar opnieuw in de fout gegaan. Vaak is het moeilijk om een nieuw leven op te bouwen. Het vinden van woonruimte en een baan is lastig. En oude vrienden komen weer langs met oude gewoontes. En dat is juist niet de bedoeling. Want ze willen dat wereldje achter zich laten. Een vrouw als stabiele thuishaven speelt hierbij een belangrijke rol. Omdat zij in hem gelooft, blijft hij op het rechte pad.
Categorie:
Tag(s):