maandag, 26. april 2010 - 10:05 Update: 08-07-2014 0:28

Yvon Jaspers en Frans Baurer 'aardigste bekende Nederlanders'

Hilversum

Yvon Jaspers en Frans Bauer zijn door het Nederlandse publiek verkozen tot Aardigste Bekende Nederlanders.

In het ochtendprogramma ‘Evers Staat Op’ van Radio 538 hebben zij vanochtend de Friendly MIND Award ontvangen uit handen van Humberto Tan. De verkiezing is onderdeel van de SIRE-campagne Aardige Mensen.

Ivo Roefs van SIRE: “In januari zijn we gestart met de campagne “Aardige Mensen” waarop we veel reacties krijgen. Over het algemeen zijn die leuk en positief. Mensen vinden het goed dat er aandacht komt voor aardigheid, het lijkt of we dat een beetje verleerd zijn en dat is jammer. Voor ons was dit de aanleiding om nu ook deze verkiezing te organiseren in samenwerking met MIND Magazine. We hebben het Nederlands publiek betrokken door de vraag voor te leggen wie van de Bekende Nederlanders zij het aardigst vinden”.

Verkiezing Aardigste Bekende Nederlander
In opdracht van SIRE en MIND Magazine heeft onderzoeksbureau Trendbox aan een representatieve steekproef uit de Nederlandse bevolking de vraag voorgelegd welke Bekende Nederlanders zij als meest aardige zien (m/v). Bij de mannen kwam zanger Frans Bauer als winnaar uit de bus, bij de vrouwen KRO-presentatrice Yvon Jaspers.

Frans Bauer, winnaar: "Ik voel me erg vereerd met de titel de aardigste bekende Nederlander en dat terwijl ik gewoon mezelf ben".

Winnares bij de vrouwen, Yvon Jaspers: “Ik ben heel erg vereerd met deze Award. Ik vond de campagne echt super! Laten we met z'n allen het leven een stukje leuker maken door gewoon aardig te zijn. Ook en misschien wel juist, gewoon op straat naar vreemden. Het grappige is natuurlijk wel dat mijn vrienden en familie roepen dat ik helemaal niet zo aardig ben! Waarop ik natuurlijk zeg dat het nu wetenschappelijk bewezen is en dat ik er verder niks meer over wil horen, haha!”

Friendly MIND Award

Erika Arps, hoofdredacteur MIND Magazine:”Wij hebben vorig jaar de Friendly MIND Award in het leven geroepen omdat we het belang van empathie en sociale invoelendheid in de maatschappij willen benadrukken. Wij hopen dat het gezegde “goed voorbeeld doet goed volgen” hier opgaat. In Frans Bauer en Yvon Jaspers heeft het publiek waardige opvolgers gekozen voor Erica Terpstra, die vorig jaar de Friendly MIND Award ontving en werd uit geroepen tot meest sociale Nederlander. In het meinummer van MIND Magazine wordt nader ingegaan op de noodzaak van aardig gedrag in de steeds ruwer wordende samenleving. We laten onder andere een bioloog, een psycholoog en een lichaamstaal deskundige uitleggen waarom aardig zijn loont, ook voor jezelf”.

SIRE Campagne Aardige Mensen. Hoe ga je ermee om?

Sinds medio januari worden op televisie, radio, in kranten en tijdschriften en op abri’s op straat met een knipoog herkenbare situaties geschetst, waarin aardige mensen op onbegrip stuiten. Er zijn vijf typen aardige mensen als voorbeeld genomen die in alle media terugkomen: ‘de wegwijzer’, ‘de uitdeler’, ‘de groeter’, ‘de complimentenmaker’ en ‘de attenterik’. Op de website van SIRE is een heuse “gebruiksaanwijzing” te vinden voor het omgaan met aardige mensen. De campagne loopt nog tot eind april.

Foto: Yvon Jaspers en Frans Bauer ontvangen uit handen van Humberto Tan de ‘Friendly MIND Award voor de ‘aardigste bekende Nederlander’.
Categorie:
Tag(s):