dinsdag, 6. juli 2010 - 19:50

Zakelijk conflict aanleiding schietincident

Leeuwarden

Vrijdag 2 juli rond 19.30 uur werd via 1-1-2 een melding ontvangen dat er geschoten zou zijn op de Bleeklaan. De vermoedelijke daders waren weggereden in een BMW. Op de Egelantierstraat werd de auto door surveillerende agenten gesignaleerd en staande gehouden.

De inzittenden, twee 30-jarige inwoners van Leeuwarden, zijn aangehouden. De technische recherche trof op de Bleeklaan een huls aan. Er vielen geen slachtoffers. Beide verdachten zijn op maandag 5 juli voorgeleid aan de officier van justitie in Leeuwarden. Het gebruikte vuurwapen is door de politie in beslag genomen.

Uit verklaringen van getuigen en verdachten werd duidelijk dat een ex-werknemer, een 17-jarige inwoner van Leeuwarden, rond 19.00 uur in de zaak kwam en naar de directie van het bedrijf had gevraagd omdat hij nog geld van hen toe goed had. De directie was niet meer aanwezig maar één van de directeuren sprak telefonisch nog even met de ex-werknemer en gaf aan dat de 17-jarige maandag maar terug moest komen. De Leeuwarder ging weg maar kwam korte tijd later terug met zijn broer en een vriend.

Men was nog steeds verbolgen over het feit dat men geen geld kreeg. Een medewerkster waarschuwde hierop wederom een directeur van het bedrijf. Deze directeur, die in het bezit was van een vuurwapen, nam dit mee en haalde zijn compagnon op. Samen gingen ze in de auto naar het bedrijf op de Bleeklaan. Bij de winkel zag hij de mannen staan en vroeg of ze weg wilden gaan. Om zijn woorden kracht bij zetten schoot de 30-jarige Leeuwarder twee keer. Hij richtte daarbij het wapen op de grond. De ex-werknemer en zijn broer waren niet van plan om weg gaan en de ruzie ging op straat door. Nadat de betrokken partijen wat rustiger waren geworden is men het bedrijf binnen gegaan en is na een gesprek de ruzie bijgelegd.

Op vordering van de officier van justitie heeft de rechter-commissaris de beide verdachten in bewaringgesteld. De politie wil graag in contact komen een man die rond het tijdstip van de schietpartij zijn hond uitliet op de Bleeklaan.
Provincie:
Tag(s):