donderdag, 2. september 2010 - 20:04

Zeer zwakke opleiding moet sneller verbeteren

Den Haag

Zeer zwakke mbo-opleidingen krijgen per 1 augustus nog maar één jaar de tijd om de kwaliteit van de opleiding te verbeteren. 'Het ministerie van Onderwijs wacht daarnaast niet langer met het geven van een waarschuwing, maar doet dat meteen wanneer de Inspectie van het Onderwijs een opleiding als zeer zwak heeft beoordeeld', meldt het ministerie van OCW donderdagavond.

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs reageert hiermee op de klachten begin dit jaar over het beperkte aantal en inhoud van de lessen en de slechte roosters op sommige opleidingen. Deze maatregel geeft de staatssecretaris de mogelijkheid om sneller in te grijpen bij mbo-opleidingen van onvoldoende onderwijskwaliteit.

Voorheen kregen scholen na een herstelperiode van een jaar pas een formele waarschuwing. Daarna volgde een tweede jaar om orde op zaken te stellen. Deze herstelperiode is nu door de inspectie verkort met een jaar.

“Er is geen uitloop meer, na een jaar moet de boel op orde zijn. Dit is een belangrijke stap om de kwaliteit van het mbo-onderwijs aan leerlingen te borgen”, aldus staatssecretaris Van Bijsterveldt.

Wanneer na de verbetertijd van één jaar blijkt dat de kwaliteit nog steeds onvoldoende is, kan het ministerie van Onderwijs de onderwijslicentie intrekken.
Provincie:
Tag(s):