zondag, 8. augustus 2010 - 23:02

Zeiljacht voor kust bij Katwijk maakt water

Katwijk

Na de drukke Search and Rescue dag was het weer ‘voor het echie’ bij de KNRM Katwijk. Zondagmiddag om 13.10 uur kwam er een melding binnen bij het Kustwachtcentrum (KWC) van IJmuiden dat een zeilbootje water maakte.

Het KWC alarmeerde hiervoor de reddingboot van station Katwijk en even later werd ook de reddingboot van Scheveningen gealarmeerd. Beiden vetrokken naar de opgegeven positie en troffen inderdaad een zeiljachtje aan dat water maakte.

Omdat er bij de zeilboot geen pomp aan boord was zijn er een aantal bemanningsleden van beide reddingboten overgestapt met pompen en slangen en hebben de boot leeg gepompt. Hierop hebben ze de pompen aan boord gelaten en kon de tocht naar de haven in Scheveningen beginnen.

Onder begeleiding van de twee grote reddingboten en de Meun, een kleinere reddingboot van station Katwijk, werd koers gezet naar de jachthaven van Scheveningen waar de boten om 13.40 uur aankwamen. Maandag zal het lekgeslagen zeiljacht door de kraan uit het water worden gehaald om het lek te repareren.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):