woensdag, 8. september 2010 - 10:07

Zes aanhoudingen bij oprollen wietplantages

Nuth

Ruim 1300 hennepstekken, veertig moederplanten en nog eens 220 hennepplanten in volle bloei. Dat troffen agenten dinsdag aan in gebouwtjes en in omgebouwde paardentrailers bij een woning aan Vaesrade in Nuth.


Eigenlijk gingen de politiefunctionarissen af op een melding aangaande een huis naast deze woning. Daar werden twee hennepplanten 'voor eigen gebruik' gevonden. De aandacht van de agenten voor de andere woning werd getrokken door een aantal droogrekken die bij een schuur stonden. Eenmaal in de tuin werden meerdere dingen aangetroffen die worden gebruikt in de hennepteelt. Op een bepaald moment vluchtte een 58-jarige Heerlenaar uit een garage op het perceel. Die werd in de kraag gevat. Even zagen de agenten in een andere ruimte een 45-jarige man uit Brunssum nog driftig bezig met het stekken van hennepplanten. De opdrachtgever, een 63-jarige man uit Nuth, heeft zich inmiddels bij de politie gemeld. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In het Duitse Nettetal-Kaldenkirchen heeft de politie afgelopen vrijdag drie mannen uit Belfeld en Tegelen aangehouden na een onderzoek van enkele weken. In een loods werd een in werking zijnde henneplantage aangetroffen met ruim 450 planten. De plantage is ontmanteld en vernietigd.
Provincie:
Tag(s):