donderdag, 1. april 2010 - 23:23

Zes arrestaties; 27 zaken opgelost

Kaatsheuvel

Met de aanhouding van 6 verdachten, in de leeftijd van 16 tot en met 22 jaar, uit Kaatsheuvel en Sprang-Capelle, heeft de politie vermoedelijk 27 zaken opgelost, waaronder drie autobranden. Op 3 maart jl. vonden de eerste arrestaties plaats. Twee jongens van 17 uit Kaatsheuvel en Sprang-Capelle zitten nog vast. Dit zegt de politie Brabant-Noord donderdag.

Agenten stelden naar aanleiding van drie autobranden en meerdere fiets- en bromfietsdiefstallen, die plaats vonden tussen september 2009 en maart 2010 in Kaatsheuvel een uitgebreid onderzoek in. Tijdens dit onderzoek kwamen de 6 verdachten in beeld. Begin maart werden de twee 17-jarigen aangehouden, nadat de politie goederen afkomstig van diefstal aantrof in een schuur. Vervolgens konden nog vier verdachten worden aangehouden.
In verschillende samenstellingen bekenden de verdachten in totaal 27 zaken, waaronder een autodiefstal, drie autobranden, een woninginbraak, vier bromfiets- en fietsdiefstallen, vier autoinbraken en twee bedrijfsinbraken. Een 26-jarige Tilburger, die verdacht wordt van heling werd aan het bureau ontboden. Hij is gehoord maar legde een ontkennende verklaring af.

Ook werd een grote hoeveelheid gestolen gereedschap aangetroffen tijdens een zoeking in een schuur. Het gereedschap, zeven fietsen, die van diefstal afkomstig zijn en een vuurwapen werden in beslag genomen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):