zaterdag, 9. januari 2010 - 11:17

Zes verdachten aangehouden voor gewapende overvallen

Nijmegen

De politie heeft deze week in Nijmegen zes mannen, in de leeftijd van 17 tot en met 21 jaar en allemaal afkomstig uit Nijmegen, aangehouden op verdenking van meerdere gewelddadige overvallen en pogingen op supermarkten in de regio.

De overvallen en pogingen vonden in de maanden november en december plaats op vijf supermarkten in Nijmegen, Millingen aan de Rijn en Beuningen. Gezien het gewelddadige karakter van deze overvallen werd binnen het overvallenteam prioriteit gegeven aan deze dadergroep. Dit resulteerde dinsdag 5 januari in meerdere aanhoudingen. De verdachten opereerden vermoedelijk in wisselende samenstellingen.

In het onderzoek kwamen ook feiten met betrekking tot het witwassen van geld en heling naar voren. Een 41-jarige vrouw uit Nijmegen werd op verdenking hiervan aangehouden. Een 19-jarige verdachte wordt tevens verdacht van een poging om harddrugs in Nederland in te voeren.

In acht woningen in Nijmegen werd zoeking verricht. Diverse spullen werden hierbij in beslaggenomen. Alle verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Vrijdag worden de verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris. De politie denkt hiermee een belangrijke groep te hebben aangehouden die verantwoordelijk is geweest voor de meest gewelddadige overvallen van de laatste maanden. Het overvallenteam zet het onderzoek naar de overige overvallen en berovingen in de regio voort.
Provincie:
Tag(s):