donderdag, 22. april 2010 - 11:59

Zesde verdachte schietincident aangehouden

Nieuwegein

In het onderzoek naar het schietincident op Nijemonde in Nieuwegein heeft de politie een zesde verdachte kunnen aanhouden.

Het gaat om een 22-jarige man uit Nieuwegein, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Die vond plaats op zaterdagmiddag 13 februari, waarbij drie mannen uit Nieuwegein gewond raakten. Zij liepen schotwonden in armen en/of benen op en moesten worden behandeld in het ziekenhuis, waarna zij op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij werden aangehouden.

Nog diezelfde zaterdagmiddag hield de politie een 45-jarige man uit Den Haag in de omgeving van Ridderspoor en op vrijdag 19 februari een 27-jarige man uit Nieuwegein aan op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. De 22-jarige Nieuwegeiner zit voorlopig vast en is in verzekering gesteld. De eerste vier aangehouden verdachten bevinden zich weer op vrije voeten in afwachting van de behandeling van de rechtszaak. De 27-jarige Nieuwegeiner zit nog in voorarrest. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):