donderdag, 21. januari 2010 - 23:04

Ziekenhuis overweegt aangifte tegen verdachten van doodslag

Nijmegen

De rechter-commissaris in Arnhem heeft de twee verdachten van het veroorzaken van een verkeersongeval in Nijmegen op 15 januari jl. voor 14 dagen in bewaring gesteld. Bij het ongeval kwam een 50-jarige man uit Arnhem om het leven. 


De 18-jarige verdachte Nijmegenaar en de 19-jarige verdachte uit Beuningen worden verdacht van het medeplegen van doodslag en van het veroorzaken van een verkeersongeval door roekeloos rijden waardoor de Arnhemmer kwam te overlijden. 
Tevens zitten ze vast op verdenking van poging tot het medeplegen van een gewapende overval op het Belvoirhotel en het medeplegen van heling van de motor waarop zij reden. 
Het onderzoek wordt voortgezet.

Tevens overweegt het UMC St. Radboud in Nijmegen om aangifte te doen tegen het tweetal. Na het ongeval werden de drie personen bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis binnegebracht, om aan hun verwondingen te worden geholpen.
Kort daarop ontstond commotie voor de SEH, toen een groep van zo’n 20 personen, bekenden van de twee jongens, zich voor de ingang verzamelde. Agenten en beveiligers moesten eraan te pas komen om deze groep de toegang tot het ziekenhuis te beletten. De twee jongens die op de eerste hulp werden behandeld hebben zich verbaal zeer agressief gedragen en ernstige bedreigingen geuit tegenover het verplegend personeel. De 52-jarige Arnhemmer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het UMC St Radboud vindt het onacceptabel dat medewerkers tijdens hun werk bedreigd worden, zo laat zij in een persverklaring weten. Het ziekenhuis vindt dat aangifte moet plaatsvinden, maar kan dat als instelling niet zelf doen. De betrokken medewerkers moeten dit zelf doen. Het ziekenhuis vraagt betrokkenen nadrukkelijk om dit wel te doen. De komende dagen vinden gesprekken plaats met medewerkers, leidinggevenden, politie en het openbaar ministerie over de wijze van aangifte doen en mogelijke gevolgen.
Provincie:
Tag(s):