zondag, 29. augustus 2010 - 20:58

Zoekactie naar windsurfer op woeste zee bij Katwijk

Katwijk

De KRB (Katwijksche Reddings Brigade) zag op zondagmiddag rond 15.15 uur een windsurfer in zee tussen de hoge golven van een meter of vijf die het niet gemakkelijk had. Zelf was het ook sturen geblazen voor de KRB met de kleine reddingboot.

Er werd besloten dat ze de surfer zouden volgen maar verloren door de hoge golven de surfer al gauw uit het oog. Hierop alarmeerde de KRB de KNRM van station Katwijk die met de reddingsboor ‘De Redder’ het water op ging en zoekslagen maakte ten westen van de uitwatering.

De Redder die ook last had met het zoeken door de hoge golven zocht op zee terwijl het KHV (KustHulperleningsVoertuig) langs het strand de branding afzocht naar de windsurfer. Omdat het moeilijk zoeken was vroeg de Redder om assistentie van de Paul Johannus uit Noordwijk die later ook ter plaatse kwam met het KHV van Noordwijk en aansloot bij de zoekactie op zee.

Ook was de NRB (Noordwijksche Reddings Brigade) tijdens de zoekactie ter plaatse. De politie reed ook met verschillende voertuigen langs de kustlijn om uit te kijken naar de surfer. Vanuit de lucht werd er met de politiehelikopter naar de surger uitgekeken.

Rond 16.30 uur kwam het bericht dat de windsurfer helemaal was afgedreven naar de KBS (Katwijksche Branding Surfclub) en daar door een collega surfer aan de kant was afgezet door hem zo ver als mogelijk was te slepen.

De windsurfer die gezocht werd had schade aan zijn surfzeil en kon na lang worstelen met een half zeil en helemaal uitgeput te zijn op het strand komen. Hierop werd de zoekactie beëindigd en keerden de hulpdiensten terug naar de boothuizen en kon de politie de weg weer elders vervolgen. De windsurfer raakte niet gewond.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):