maandag, 12. juli 2010 - 10:44

Zonder helm gepakt, nog zes jaar de bak in

Rotterdam

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben politieagenten na een korte achtervolging twee mannen staande gehouden die zonder helm op een scooter reden.

Na onderzoek bleek één van de mannen gesignaleerd te staan. Hij moet nog een straf uitzitten van zes jaar voor medeplichtigheid aan doodslag. De man zit inmiddels vast.

Agenten reden rond half vier ’s-nachts op de Bergweg toen zij twee mannen zonder helm op een scooter zagen rijden. Na het negeren van een stopteken werden de mannen na een korte achtervolging staande gehouden op Noordsingel. De 25 jarige bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, maar kon zich wel legitimeren. De bijrijder kon zich niet legitimeren en gaf een, naar later bleek, valse naam op. Toen de agenten de gegevens natrokken zette de bijrijder het op een lopen.

Na een achtervolging te voet werd de verdachte in de buurt van de Heer Bokelweg in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau.

Op het bureau bleek de bijrijder een 26-jarige Vlaardinger te zijn en gesignaleerd te staan. Hij moet nog een straf uitzitten voor medeplichtigheid aan doodslag. De man zit inmiddels weer vast. Ook heeft hij een proces-verbaal gekregen voor het opgeven van een valse naam, zich niet kunnen legitimeren en het niet dragen van een helm.

De bestuurder heeft een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs en helm en het negeren van een stopteken.
Provincie:
Tag(s):