maandag, 17. mei 2010 - 14:49 Update: 08-07-2014 1:04

Zonder hulp gemeente is Willem II failliet over twee weken

Tilburg

(Elfvoetbal) De financiële situatie van Willem II is zeer penibel. Als de gemeente Tilburg voor 31 mei niet te hulp schiet, dan moet de club surseance van betaling aanvragen. Interim-voorzitter Paul Bottelier presenteerde vanmiddag schrikbarende cijfers.

Willem II komt dit seizoen ruim 5 miljoen euro te kort op de begroting. De club kan de salarissen en andere kosten van de maand mei niet meer betalen.

De enige hoop die Willem II nog heeft, is de gemeente Tilburg. Willem II vraagt de gemeente 3 ton terug die aan eigenaarskosten voor het stadion zijn betaald en een kleine 4 ton aan onderhoudskosten. De gemeente is eigenaar van het stadion. Om de begroting voor komend seizoen rond te krijgen - een keiharde eis van de KNVB - , dan heeft Willem II acht ton nodig.

Willem II is ook om de tafel gaan zitten met externe financiërs. Zij weigerden de club opnieuw te hulp te schieten met privégeld, nadat zij dit najaar de club al van de ondergang redden.

Daarom is de club afhankelijk van de gemeente. Willem II heeft nooit subsidie gehad van Tilburg. Bottelier stelde zelfs dat de gemeente 11 miljoen verdiende aan de huur van de stadion, afgezet tegen de verkoopprijs van het onderkomen.
Categorie:
Tag(s):