dinsdag, 26. januari 2010 - 16:37

Zorgwekkend malaria-bericht Addo blijkt misverstand

(Elf Voetbal) Eric Addo heeft tijdens de Afrika Cup in Angola geen malaria opgelopen. De verdediger deed Roda JC zondag schrikken met een onduidelijk bericht, maar de onduidelijkheid is inmiddels uit de lucht.

Addo liet Roda JC in het weekend weten malaria te hebben. In Kerkrade zette men toen al grote vraagtekens bij het bericht omdat de Ghanese verdediger zondag als invaller binnen de lijnen kwam tijdens de wedstrijd tegen Angola. Als je echt malaria hebt, ben je namelijk dood- en doodziek en is het spelen van een voetbalwedstrijd zeer onwaarschijnlijk.

In de tussentijd kreeg Roda de verdediger niet meer te pakken, maar maandag werd duidelijk dat alles meeviel na een telefoongesprek tussen de verdediger en Roda-clubarts Rutger Sanders. ,,Eric was ziek en heeft zich op malaria laten onderzoeken in het ziekenhuis. Hij bleek het niet te hebben. Hij slikt nu wel malaria profilax, maar dat is medicatie om malaria te voorkomen. Blijkbaar heeft hij de bondsarts verkeerd begrepen", aldus Sanders in De Limburger.

Addo is na het uitschakelen van gastland Angola op zondag nog volop in de race voor de Afrika Cup. In de halve finale wacht donderdag 28 februari Nigeria als tegenstander.
Categorie:
Tag(s):