vrijdag, 8. januari 2010 - 14:53

Zuid-Limburg speelt in op winterpret

Vaals

Naast veel overlast zorgt het aanhoudende winterweer ook voor veel vertier. Zo wordt op diverse plekken in Zuid-Limburg ingespeeld op de winterse omstandigheden.

Vanaf 9 januari kan iedereen rodelen bij SnowWorld in Landgraaf. Vanaf de top van de Wilhelminaberg kan met een slee een afdaling worden ingezet. De tocht naar boven, met de stoeltjeslift, is gratis.

In Vaals worden voorbereidingen getroffen om langlaufroutes aan te leggen. Ondernemers van het Drielandenpunt hopen dat er komend weekend voldoende sneeuw valt, zodat de langlauflatten kunnen worden ondergebonden. Ook is de Vaalserberg in de winterperiode drie meter hoger dan normaal. Om een sleehelling te kunnen maken hebben de ondernemers het terrein de afgelopen periode met 150 kuub zand laten ophogen tot 325,5 meter. Er kan dus door de overvloedige sneeuwval gesleed worden op de nieuwe baan.

Ook Valkenburg deelt mee in de winterse sferen. Achter het casino zijn drie skipistes en twee sleebanen verrezen, waar vanaf dit weekeinde gratis gebruik van kan worden gemaakt.

Verder hopen sommige gemeenten dat er volop kan worden geschaatst. In Sittard-Geleen zijn drie ijsbanen klaar voor gebruik. De roeivijver in Sittard, de grachten van het Kasteelpark Born en de Driepoel in Geleen hoopt op voldoende ijscentimeters de komende dagen, waardoor ze vele ijsliefhebbers kunnen ontvangen.

De gemeente Stein heeft inmiddels twee schaatsbanen geprepareerd: twee tennisbanen van T.C. Stein (Stadhouderslaan Stein) en de parkeerplaats van S.V. Haslou (Mergelakker Elsloo). Ook hier kan afhankelijk van het weer vanaf aanstaande zaterdag 9 januari geschaatst worden. De gemeente Beek is begin deze week gestart met het “opspuiten” van een schaatsbaan op het terrein naast sporthal De Haamen. Vanaf heden kan er geschaatst worden op dit terrein.
Provincie:
Tag(s):