vrijdag, 28. mei 2010 - 20:21

Zwaailichten en sirenes tijdens dreamnight Artis

Amsterdam

Vrijdag 4 juni vindt weer het jaarlijkse evenement Dreamnight at Artis plaats.

Deze speciale avond in dierenpark Artis wordt georganiseerd voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun familie. Rond de 1400 Very Important Children (VIC’s) worden hiervoor uitgenodigd door hun ziekenhuis of instelling.

Op bijzondere wijze worden de jonge bezoekers naar het evenement gebracht: in verschillende hulpverleningsvoertuigen zoals brandweerwagens, ambulances en politieauto’s onder begeleiding van zwaailichten en sirenes. Iedereen die aan de avond meewerkt doet dat op vrijwillige basis.

Verkeersmaatregelen

Tijdens het evenement worden speciale verkeersmaatregelen getroffen in de omgeving van Artis, om de logistiek soepel te laten verlopen. Vanaf 16.00 uur worden de Plantage Middenlaan, Plantage Kerklaan, Plantage Doklaan en Henri Polaklaan afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer zal worden omgeleid. Voor de Plantage Middenlaan en Plantage Kerklaan geldt tevens een tijdelijk parkeerverbod. De tramlijnen 9 en 14 worden tussen het Alexanderplein en het Rembrandtplein omgeleid via het Frederiksplein. Rond 23.00 uur worden de verkeersmaatregelen weer opgeheven.

Artis sluit haar poorten voor dit besloten feest om 17.00 uur, nog aanwezige bezoekers zullen vriendelijk worden verzocht de dierentuin te verlaten. De avond duurt van 17.30 uur tot 21.30 uur. Meer informatie en achtergrond over Dreamnight at Artis is te vinden op www.dreamnightatartis.nl.
Provincie:
Tag(s):