maandag, 11. januari 2010 - 16:40

Zwaan op de weg leidt tot aanrijdingenpech

Waverveen

Een zwaan die midden op de weg zat, veroorzaakte op zondag 10 januari een aanrijding tussen meerdere auto’s. Dit heeft de politie maandag laten weten.

Rond 10.55 uur reed een 40-jarige automobilist uit Amstelveen over de Provinciale weg N201, komende uit de richting van de Veenweg. Hij zag dat een zwaan midden op de weg zat en remde daarom.

Een achter hem rijden 63-jarige automobilist uit Uithoorn remde ook, maar gleed door de gladheid door en kwam daarbij gedeeltelijk op de linkerrijstrook terecht. Hij botste met zijn rechtervoorzijde tegen de linkerachterzijde van de Amstelvener. Vervolgens botste de Uithoornaar frontaal op een hem tegemoetkomende 43-jarige automobilist uit Utrecht.

Een achteropkomende 39-jarige automobilist uit Aalsmeer remde ook, raakte in een slip en belandde in een sloot. Hij kon op eigen kracht snel uit de auto klimmen. De 43-jarige Utrechter klaagde over pijn op zijn borst en werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Om de auto’s weg te kunnen takelen, werd de weg kort afgesloten. Gezien het zeer geringe verkeersaanbod, zorgde dat voor weinig overlast.

De zwaan werd niet aangereden. Hij bleef nog een kwartier naar de door hem veroorzaakte aanrijdingen kijken en koos vervolgens ongeschonden het luchtruim.
Provincie:
Tag(s):