zaterdag, 13. maart 2010 - 22:40

Zwaar verwaarloosde hond door Dierenambulance gevonden

Emmen

Door de Dierenambulance Zuidoost Drenthe is zondag 28 februari een zwaar verwaarloosde hond aangetroffen op de Laan van het Kinholt in Emmen. Het diertje was zo verzwakt dat ze niet meer kon staan. Ze is overgebracht naar de dierenarts.

Voorbijgangers hebben de hond aangetroffen en direct de Dierenambulance gealarmeerd. Ter plaatse aangekomen trof de chauffeur een totaal verzwakt dier aan, zo verzwakt dat ze niet meer kon staan.

De dierenarts constateerde dat het dier broodmager en totaal uitgedroogd was. Ze woog nog maar net 7 kg, terwijl ze, in gezonde toestand, rond de 20 kg zou moeten wegen. Tevens had ze doorligplekken die geïnfecteerd waren. Na dagen aan het infuus te hebben gelegen kon ze zelf weer drinken en eten en was ze weer in staat om op te staan.

Volgens de dierenarts moet ze maanden geen eten, en meerdere dagen geen drinken hebben gehad. Tevens verklaarde deze nog nooit een hond in zo’n toestand te hebben binnengekregen’’. Volgens een regio inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) was het ‘een skelet met een vacht’.

Droppie, zoals ze genoemd is, verblijft momenteel overdag bij de dierenarts. ’s Avonds gaat ze met de dierenartsassistente, die haar heeft geadopteerd, mee naar huis Hoewel het nog lang niet zeker is dat Droppie weer helemaal in orde komt, is ze aan de beterende hand. Ze is inmiddels ook aangekomen.
Provincie:
Tag(s):