zaterdag, 10. juli 2010 - 21:36

Zwaar weer trekt over groot deel van Nederland

Utrecht

Nederland heeft vanaf zaterdagavond en nacht te maken gehad met hevig noodweer. Vooral het midden en zuidwesten van het land hebben zware regenval en harde windstoten voor veel overlast gezorgd.

Bij diverse brandweerposten komen meldingen binnen van omgewaaide bomen en wateroverlast door zware buien. Op de Oranje Naussaustraat in Halfweg moest de brandweer een huis controleren op brand na blikseminslag.

In Den Haag aan de Orlandostraat moest de brandweer uitrukken voor een hijskraan die door de harde wind stond rond te draaien. De brandweer heeft de kraan tijdig kunnen stilzetten.

In de regio Utrecht heeft de brandweer vooral veel te kampen met wateroverlast en takken over het wegdek.

In het Zuid-hollandse Warmond is een woonhuis in brand geraakt door vermoedelijk blikseminslag. De brand brak uit rond 22.30 uur aan de Vinkenbaan.

In Uithoorn kwamen diverse voertuigen met pech te staan op de N201. Putten en riolen konden het vele regenwater niet meer verwerken, waardoor grote plassen water op het wegdek ontstonden.

Veel meldingen

Daarnaast heeft de brandweer het druk met automatische brandmeldingen die door de elektrisch geladen atmosfeer spontaan afgaan.
Provincie:
Tag(s):