dinsdag, 9. maart 2010 - 20:55

Zwerfafvalproject van start in Klazienaveen

Klazienaveen

Wethouder Jenne Holman van de gemeente Emmen gaf maandag het startsein voor het zwerfafvalproject 2010. Leerlingen van groep 8 van de basisscholen in Klazienaveen gaan zich twee weken bezighouden met zwerfafval. Op het programma staat een bezoek aan de milieustraat van Area Reiniging in Emmen en de afvalverwerkingsinstallatie in Wijster, een lespakket, een opruimronde en een plastic verpakkingsafvalwedstrijd.

De leerlingen van groep 8 van de basisscholen in Klazienaveen worden uitgedaagd om tussen 8 maart en 18 maart zoveel mogelijk plastic verpakkingsafval in te zamelen. Zij krijgen hiervoor de bekende plastic inzamelzakken. Op 18 maart wordt door Area bekeken hoeveel plastic verpakkingsafval per school is ingezameld. Voor deze wedstrijd betaalt de gemeente de scholen een bedrag van € 1,00 per gevulde zak plastic verpakkingsafval. Het totaalbedrag kan de school besteden aan een ‘duurzame’ aankoop.

Tussen 8 en 19 maart werken de leerlingen aan (afval) onderwerpen zoals restafval, GFT en KCA. Ze maken werkstukken en bezoeken organisaties die met afval te maken hebben. Zo brengen ze een bezoek aan Area Reiniging waar ze van alles leren over ‘de weg van het afval’. Ook wordt een bezoek gebracht aan de afvalverwerkingsinstallatie in Wijster waar de kinderen uitleg over afvalverwerking en een rondrit over het terrein van de afvalverwerker. Het project wordt afgesloten door een opruimronde. De leerlingen gaan verschillende gebieden Klazienaveen ‘opschonen’.

Het zwerfafvalproject past binnen het Emmense (zwerfafval)project ‘We doen het gewoon, Emmen schoon’ en de landelijke opschoondag van Nederland Schoon op 20 maart.
Provincie:
Tag(s):