zondag, 18. december 2011 - 9:54 Update: 08-07-2014 0:55

Aanvaller Texeira bezorgt Groningen thuisoverwinning op Utrecht

Groningen

(Elfvoetbal) FC Groningen heeft zaterdag eindelijk weer eens weten te winnen. De Noorderlingen wonnen in de eigen Euroborg met 1-0 van FC Utrecht, waardoor het de aansluiting met de Nederlandse subtop behoud.

De thuisploeg speelde zonder wijzigingen ten opzichte van vorig weekeinde op bezoek bij Vitesse (0-0). Bij Utrecht waren er wel enkele wijzigingen. De afwezige Dave Bulthuis, Johan Martensson en Marcus Nilsson werden vervangen door Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn en Adam Sarota.

Na acht minuten spelen was er de eerste kans voor Frank Demouge. De sterke aanvaller draaide zich knap vrij, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Groningen-doelman Luciano.

Drie minuten later was er ook de eerste kans voor FC Groningen. Een voorzet kwam bij aanvoerder Petter Andersson terecht, maar diens schot wordt tegengehouden door routinier Rob van Dijk.

Na zeventien minuten was er een dot van een kans voor David Texeira namens Groningen. De Uruguayaan maaide echter volledig over de bal heen. Enkele minuten later moest Anouar Kali voor de bezoekers scoren, echter mistte de middenvelder voor open doel. Andersson deed enkele minuten namens de thuisploeg hetzelfde, waardoor het 0-0 bleef staan.

Na een half uur spelen dacht Texeira dan eindelijk de wedstrijd open te gaan breken. Echter stond ploeggenoot Danny Holla in de weg bij diens inzet. Even later werd een kopbal van Utrechter Schut van de lijn gehaald door Lorenzo Burnet.

Ook in de tweede helft waren er vele kansen voor beide ploegen. Na een uur spelen was Texeira de gelukkige namens Groningen. De centrumspits zette zijn ploeg op 1-0, en tevens de eindstand.

Door de overwinning staat Groningen op de achtste plaats in de Eredivisie. Utrecht gaat de winterstop in op de veertiende plaats.