donderdag, 19. mei 2011 - 22:53 Update: 08-07-2014 0:58

ADO maakt sterke start in nacompetitie: 4-2 tegen Roda

(Elfvoetbal) ADO Den Haag heeft een grote stap gezet richting de finale van de nacompetitie. Roda JC werd een helft lang volledig overdonderd in Den Haag en verloor met 4-2.

Roda wist in de eerste 45 minuten niet wat het overkwam tegen een ontketend ADO. Bij de ploeg van John van den Brom lukte alles en zo kon het dat de thuisploeg na 23 minuten al op een 3-0 voorsprong stond.
Lex Immers schoot met zijn eerste balcontact na drie minuten nog op doelman Matheusz Prus, maar in de rebound maakte de Haagse publiekslieveling alsnog de 1-0.

Daarna was het de beurt aan Frantisek Kubik. Roda-middenvelder Willem Janssen leed dom balverlies op de middenlijn en vijf seconden later lag de 2-0 achter Prus. Dmitri Bulykin blies na 23 minuten een mislukte actie van Charlton Vicento nieuw leven in en knalde de derde treffer in het dak van het doel.

Een prachtige lange bal van Jimmy Hempte gaf Roda na een half uur het idee dat het niet volkomen kansloos was in Den Haag. De linksback verstuurde een prachtige pass op Morten Skoubo en de spits kopte vijftig meter verder de 3-1 binnen.

In de vijf minuten voor rust pakte Bulykin nog twee keer de spotlights. De Rus zorgde eerst voor de 4-1 door een voorzet van Vicento binnen te koppen, maar dupeerde zijn ploeg niet veel later door hard door te gaan op Roda-verdediger Davy De Fauw. De tackle met gestrekt been zorgde ervoor dat Bulykin met rood kon vertrekken.

De tien van ADO probeerden na rust logischerwijs de opgebouwde voorsprong vast te houden en dat lukte aardig. Rihairo Meulens kopte een kwartier voor tijd weliswaar de 4-2 binnen, maar ADO zal de return op zondag in Kerkrade met vertrouwen tegemoet zien.