zondag, 3. april 2011 - 15:40 Update: 08-07-2014 0:59

ADO wint ook in Utrecht: 2-3

[ELF-Voetbal] Ook zonder trainer John van den Brom op de bank kan ADO Den Haag winnen. De ploeg uit de hofstad won zondag met 2-3 in Utrecht en houdt daardoor aansluiting bij AZ, nummer vier de van de ranglijst.

In Utrecht opende Edouard Duplan na een halfuur de score. De Fransman was het eindstation van een fraaie aanval, waarbij Frank Demouge de aangever was. De bonkige spits kreeg van trainer Ton du Chatunier de voorkeur boven Ricky van Wolfswinkel, die later nog wel in viel, maar geen potten meer kon breken.

Charlton Vicento zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker. De vleugelaanvaller kreeg de voorkeur boven Frantisek Kubik en rondde een voorzet van Jens Toornstra af.

In de tweede helft kreeg ADO de overhand en besliste het in vier minuten tijd de wedstrijd. Eerst, in minuut 63, mocht Radosavljevic compleet vrijgelaten inkoppen en even later benutte Dmitri Bulykin een strafschop, toegekend nadat Tim Cornelisse Charlton Vicento gevloerd had.

Diezelfde Vicento bracht de spanning nog terug in de wedstrijd door in kort tijdsbestek twee keer geel te 'pakken', maar verder dan 2-3 (Kevin Strootman) kwam de thuisploeg niet.