zondag, 23. januari 2011 - 18:39 Update: 08-07-2014 1:01

Ajax heeft niets te vertellen in de Galgenwaard

(ELF-Voetbal) FC Utrecht heeft Ajax een flinke domper bezorgd. In de Galgenwaard won de ploeg van trainer Ton du Chatinier met 3-0 en daar kwamen de Amsterdammers nog goed mee weg.

Al snel werd duidelijk dat Utrecht niet van plan was Ajax in het zadel te helpen. De thuisploeg zette de Amsterdammers vanaf de eerste minuut onder druk en kreeg zelf de beste kansen. Nana Asare had al na zes minuten de openingstreffer kunnen scoren, maar de Ghanees zag zijn kopbal over het doel van Maarten Stekelenburg vliegen.

Een grotere kans was vervolgens voor Frank Demouge. Aanvoerder Michael Silberbauer zette met een mooie demarrage over de linkerflank Ajacieden Demy de Zeeuw en Gregory van der Wiel te kijk. Zijn voorzet werd door Demouge buiten het bereik van Stekelenburg op de paal gekopt.

Na 22 minuten kwam Utrecht wel op voorsprong. Een passje van Kevin Strootman werd door Edouard Duplan al glijdend binnengeschoten in de linkerbovenhoek: 1-0. Twee minuten later werd Stekelenburg opnieuw geklopt. Strootman geloofde in een diepe bal en stifte de bal voor. Bij de tweede paal was het opnieuw Duplan die Daley Blind de baas was, om zo de 2-0 binnen te koppen.

Binnen het halfuur werd het bijna nog erger voor de ploeg van Frank de Boer. Een kopbal van Demouge uit een goede voorzet van Tim Cornelisse ging echter net naast. Met een schot van Siem de Jong wist Ajax weinig in te brengen tegen het aanvallende geweld van de thuisploeg.

De eerste mogelijkheid na rust was ook voor Utrecht. Ditmaal kreeg Asare een schietkans, maar wederom was zijn inzet niet zuiver genoeg. Aan de andere kant kreeg Ajax via Miralem Sulejmani dé mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. De Serviër weigerde echter te profiteren van een fout van Jacob Lensky en schoot voorlangs.

Zeven minuten voor tijd gooide Ismo Vorstermans het duel definitief op slot. Op aangeven van Silberbauer tikte de verdediger binnen: 3-0. Daarmee was het verzet van Ajax definitief gebroken en vierden de Utrechters feest.