zondag, 10. april 2011 - 22:27 Update: 08-07-2014 0:59

Ajax loopt in op Twente na degelijke zege op Groningen

Amsterdam

(Elfvoetbal) Door een degelijke 2-0 zege op FC Groningen heeft Ajax de druk op FC Twente en PSV wat opgevoerd. De Amsterdammers lopen in ieder geval twee punten in op Twente, dat niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Roda JC.

De basis voor Ajax' zege werd pas in de tweede helft gelegd. Miralem Sulejmani brak de ban na 69 minuten na een fout van Groningen-keeper Brian van Loo. Drie minuten later was het pleit beslecht, toen aanvoerder Jan Vertonghen raak schoot uit een hoekschop: 2-0.

Door het puntverlies van FC Twente loopt Ajax twee punten in op de Tukkers, wier voorsprong op Ajax nog drie punten is. Daartussen staat PSV nog met 61 punten, maar de Eindhovenaren komen vanmiddag nog in actie tegen sc Heerenveen en kunnen dus de koppositie overnemen.