zondag, 30. januari 2011 - 21:07 Update: 08-07-2014 1:00

Ajax met hulp van Leonardo en Penders langs NAC

Breda

(Elfvoetbal) Ajax is er in geslaagd voor de tweede keer in een week te winnen van NAC Breda. Na de zege in de KNVB Beker (4-1) wonnen de Amsterdammers op bezoek in Breda met 0-3.

In de openingsfase leek Ajax een eenvoudige middag te krijgen. Via Lorenzo Ebecilio kreeg de ploeg van Frank de Boer al na enkele minuten de kans de score te openen. Alleen voor Jelle ter Rouwelaar faalde de jonge buitenspeler echter.

Na dertien minuten kwam Ajax alsnog op voorsprong. Dat had het vooral te danken aan voormalig Ajacied Leonardo. De Braziliaanse aanvaller wilde het in zijn eigen strafschopgebied voetballend oplossen. Daley Blind onderschepte de bal en legde breed op de vrijstaande Siem de Jong: 0-1.

Na nog een mogelijkheid van De Jong kwam NAC wat beter in de wedstrijd. Rob Penders was dichtbij een treffer. Na een voorzet van een andere oud-speler van de Amsterdammers, Robbert Schilder, vond de centrale verdediger Maarten Stekelenburg op zijn pad.

Na de pauze hoopte de ploeg van trainer Gert Aandewiel op een snelle gelijkmaker. De Boer koos echter ook de aanval en bracht Mounir El Hamdaoui voor Vurnon Anita. De Marokkaanse spits was halverwege de tweede helft meteen van waarde. Na een knappe actie legde El Hamdaoui de bal breed, waarna Penders de bal ongelukkig in eigen doel schoot: 0-2.

De zege kwam vervolgens nauwelijks meer in gevaar. In de slotfase maakte Miralem Sulejmani er zelfs nog 0-3 van. Daarmee houdt Ajax aansluiting op PSV en FC Twente.