zondag, 11. september 2011 - 14:45 Update: 08-07-2014 0:56

Ajax profiteert van puntverlies FC Twente en gaat aan kop

Almelo

(Elfvoetbal) Ajax moest zaterdagavond op bezoek bij Heracles Almelo. De Almeloërs lieten de afgelopen seizoenen al zien in eigen huis sterk voor de dag te komen.

In de eerste helft liet de thuisclub dat ook zien, maar moest uiteindelijk toestaan dat de opponent met de drie punten aan de haal ging.

Na een half uur te hebben gespeeld keken de mannen van trainer Frank de Boer tegen een achterstand aan. Willy Overtoom liet voorafgaand aan het duel al weten zichzelf graag bij een club uit de Nederlandse top drie te zien spelen.

De middenvelder liet van zich gelden en zette Heracles op 1-0. Vlak voor rust werd er echter iets terug gedaan door de Ajacieden. Siem de Jong scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen: 1-1.

De Amsterdammers begon scherp aan de tweede helft. De Jong had zijn tweede op zijn schoon, maar zag zijn schot, via een verdediger van Heracles, naast gaan. Na ruim een uur te hebben gespeeld komt hij alsnog te scoren.

Derek Boerrigter trekt vanaf de zijkant naar binnen, maar ziet zijn inzet gestopt worden door Remco Pasveer. De doelverdediger kan de bal echter niet klemmen, waardoor De Jong zijn tweede van de avond kan maken.

De Boer had overduidelijk het duel van aankomende dinsdag ook in zijn achterhoofd. Toen Boerrigter na het doelpunt een lichte blessure leek te hebben werd hij direct gewisseld. Even later mocht ook Theo Janssen het veld verlaten.

Vlak voor tijd probeerden de mannen van trainer Peter Bosz een gelijkmaker te provoceren. Dat kwam ze duur te staan. Uit een counter wist Miralem Sulejmani de bal binnen te schuiven, waardoor de wedstrijd definitief beslist leek.

Met nog een minuut officiële speeltijd maakte Heracles het alsnog spannend. Gynor Plet tekende voor de 3-2, wat de laatste treffer van de wedstrijd bleek te zijn. Een smet op de avond voor Ajax was de rode kaart van Ebecilio. Die in de blessuretijd op de helft van Heracles een harde tackle inzette op invaller Duarte.