woensdag, 17. augustus 2011 - 20:14

Autoschutter beschadigde minimaal 27 auto's

Rotterdam

Sinds zondag 7 augustus hebben 27 mensen er aangifte van gedaan dat hun auto is beschoten. Het onderzoek naar de beschietingen wordt uitgevoerd door het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Het onderzoek wordt uitgevoerd door tien rechercheurs van de KLPD en twee rechercheurs van de politie Rotterdam-Rijnmond.

Het onderzoek is breed opgezet. Alle aangiftes en tips worden in onderlinge samenhang bekeken, beschikbare camerabeelden van de getroffen bussen worden nader onderzocht, en er wordt forensisch onderzoek gedaan naar een aantal getroffen auto's.

Ook zijn er diverse oproepen in de media gedaan. Daarop zijn tot nu toe ruim 50 tips binnengekomen. Die worden allemaal onderzocht, maar vooralsnog zit de gouden tip er niet bij.

Het onderzoek heeft tot op heden nog niet tot een aanhouding geleid. Wel bestaat het vermoeden dat in de incidentenreeks in het weekend van 13 en 14 augustus een aantal keren vanuit de berm is geschoten. Dit in tegenstelling tot de eerdere bevindingen in het onderzoek naar aanleiding van de incidenten van het weekend daarvoor (6 en 7 augustus), die erop lijken te duiden dat in een aantal gevallen vanuit een rijdende auto zou zijn geschoten.
Provincie:
Tag(s):