zondag, 1. mei 2011 - 16:49 Update: 08-07-2014 0:59

AZ nagenoeg verzekerd van vierde plaats

Alkmaar

[ELF-Voetbal] Door een simpele zege op De Graafschap heeft AZ zich nagenoeg verzekerd van de vierde plaats. De Alkmaarders wonnen zondag met 5-1. Kolbeinn Sigthorsson en Graziano Pelle scoorden beiden twee keer.

De Graafschap voelt door de harde nederlaag de hete adem van Excelsior in de nek. Dat won in eigen huis van FC Utrecht en nadert de Doetinchemmers tot op drie punten.

Voor rust had AZ al een comfortabele en verdiende voorsprong opgebouwd. Sigthorsson en Brett Holman hadden beiden het net gevonden.

Na rust ging de thuisploeg vrolijk verder met scoren. Nogmaals Sigthorsson en Pelle (twee keer, in zijn laatste thuiswedstrijd voor AZ) beslisten het duel. Peter Jungschläger redde de eer van De Graafschap.