donderdag, 27. oktober 2011 - 22:18 Update: 08-07-2014 0:56

AZ pas in verlenging langs hardwerkend Dordrecht

(Elfvoetbal) Wat op papier een makkelijke avond lijkt, kan in de praktijk vies tegenvallen. Waar FC Twente dit al ondervond in het bekerduel met SC Genemuiden (4-3) had ook AZ het allesbehalve eenvoudig. Eerstedivisionist FC Dordrecht werd in de verlenging ternauwernood verslagen: 2-3.

De thuisploeg startte brutaal en leek zich te willen revancheren na de kansloze nederlaag van vrijdag tegen FC Zwolle (5-0). Josimar Lima gaf na acht minuten spelen blijk van de goede intenties. Vanuit een corner kon de verdediger koppen, maar mikte over het Alkmaarse doel.

In het vervolg was AZ beter tegen een hardwerkend Dordrecht. Tot grote kansen kwamen de Alkmaarders echter niet. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek speelde een bloedeloze eerste helft, maar pakten desondanks de voorsprong. Pontus Wembloom kopte een voorzet van Roy Beerens binnen: 1-0.
Ruim twintig minuten later moest Dordrecht-doelman Nick van der Ploeg opnieuw vissen. De keeper ging opzichtig in de fout waarna Ragnar Klavan simpel kon binnentikken: 2-0. Heel lang konden de Alkmaarders niet van deze zeker lijkende zege genieten. Shayron Curiel bracht de spanning terug door van dichtbij de 1-2 binnen te tikken. Het werd nog erger voor de ploeg van Verbeek. Santy Hulst kon een kwartier voor tijd vrij doorlopen en de bal in de verre hoek plaatsen: 2-2. Dordrecht droomde weer van een stunt.

Een stunt die er uiteindelijk niet zou komen; na 97 minuten stelde AZ- halverwege de eerste verlening- via Maher orde op zaken. De Nederlandse Marokkaan ontving de bal van Kinklas Moisander, draaide weg en maakt 2-3 door Van der Ploeg in de verre hoek te passeren. AZ maakte het zich onnodig moeilijk, maar bekert verdiend door.