zaterdag, 5. februari 2011 - 10:45 Update: 08-07-2014 1:00

Boerrigter helpt RKC langs Helmond Sport

(Elf Voetbal) RKC heeft op de valreep drie punten weten over te houden aan de Brabantse derby tegen Helmond Sport. Derk Boerrigter zorgde er met een late treffer voor, dat de Waalwijkers een sprankje hoop mogen blijven houden op de titel.

Nog nooit was Helmond Sport succesvol bij RKC in Waalwijk en ook dit keer bleef succes uit.

Dat de openingstreffer zo lang op zich liet wachten was eigenlijk een wonder. De beste kansen waren in de beginfase voor RKC. Donny de Groot en Boerrigter wisten echter doelman Robert van Westerop niet te verschalken. Maar ook Helmond Sport liet twee prima kansen onbenut via Etienne Esajas en Robbie Haemhouts, die een fout van sluitpost Ohad Levita weigerde af te straffen.

Ook claimden beide teams een strafschop, maar arbiter Serdar Gozubuyuk wees tot twee keer toe niet naar de stip. De tweede helft had Helmond Sport de zaken in verdedigend opzicht beter voor elkaar. Een bevlieging van Boerrigter tien minuten voor tijd, die een individuele actie afrondde in de verre hoek, bracht RKC toch op 1-0. Het bleek achteraf ook de winnende.