maandag, 11. april 2011 - 22:55

De Vries zet Cambuur in extremis naast Den Bosch

(Elf Voetbal) SC Cambuur heeft maandag op de valreep een punt gepakt. De Geelblauwen leden in de afgelopen drie duels geen nederlaag, leken daar maandag wel tegenaan te lopen, maar speelden in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch in de 93ste minuut alsnog gelijk: 2-2.

Verwacht werd dat Cambuur, de nummer zes van de Jupiler League, haar uitstekende vorm een goed vervolg kon geven tegen Den Bosch, dat in de middenmoot van de eerste divisie bungelt. Toch keek SCC al binnen tien minuten tegen een achterstand aan door een treffer van Istvan Bakx. Op aangeven van Jordens Peters maakte de huurling van RC Genk zijn zevende treffer van het seizoen. Met een puik schot van buiten de zestien liet hij doelman David Meul kansloos door het leer hard in de rechterkant van het doel te kegelen.

Cambuur probeerde zich te hervinden, maar kwam er niet uit. Den Bosch profiteerde en verdubbelde in de 36ste minuut de marge. FCDB deed dat in de persoon van Paco van Moorsel, die een vrije trap van Samuel Scheimann vanuit de lucht tegen de touwen poeierde: 0-2. De uitploeg kon vervolgens best lang genieten van de verdubbelde voorsprong, maar in de 67ste minuut lukte het Cambuur toch om de aansluitingstreffer te produceren. Paul Beekmans werkte de bal in de kluts achter doelman Wesley de Ruiter: 1-2.

In de slotfase lukte het Cambuur alsnog om voor de vierde keer op rij minimaal een punt te pakken in een competitiewedstrijd. Mark de Vries zorgde er diep in de blessuretijd voor dat Den Bosch voor de derde keer op rij niet wist te winnen in de Jupiler League: 2-2.