zondag, 13. februari 2011 - 15:13 Update: 08-07-2014 1:00

Dode spelmomenten helpen Zwolle langs Go Ahead Eagles

Zwolle

(Elfvoetbal) Twee penalty's en een vrije trap hebben FC Zwolle een overwinning bezorgd op Go Ahead Eagles. In een vrije tamme IJsselderby won de koploper van de Jupiler League met 3-1 van de rivaal.

Go Ahead had vooraf mogelijkheden gezien, omdat Zwolle uit de vijf wedstrijden na de winterstop slechts vijf punten verzamelde. De thuisploeg nam echter van het begin het initiatief en was in de openingsfase meteen gevaarlijk met Yannick Wildschut.

Dat Zwolle op voorsprong kwam, was dan ook niet verrassend. Nassir Maachi werd licht getoucheerd door doelman Sergio Padt, maar voor scheidsrechter Pol van Boekel was het voldoende om de bal op de stip te leggen. Sjoerd Ars benutte het buitenkansje: 1-0. Niet veel later bracht Eric Botteghin de 2-0 op het bord. De verdediger kon van dichtbij intikken na een vrije trap van Arne Slot.

In de tweede helft ging Go Ahead op zoek naar de aansluitingstreffer, die pas acht minuten voor tijd viel. Joep van den Ouweland rondde na een passje van Michal Janota koelbloedig af. Voordat de bezoekers echter aan een heus slotoffensief konden beginnen, was het echter al 3-1. Een licht duwtje van Dennis Hollart op Danny Schreurs leverde Zwolle een tweede strafschop op. Ars was ook ditmaal trefzeker en maakte zijn 22ste goal van het seizoen.

Daardoor ziet Zwolle de voorsprong op nummer twee RKC Waalwijk, dat met 3-0 verloor van MVV, weer groeien naar negen punten. FC Volendam kan op acht punten komen als het maandagavond wint bij FC Dordrecht.