zondag, 29. mei 2011 - 12:55

Dodelijke ongeval op N506 bij Enkhuizen

Enkhuizen

Een 26-jarige automobilist overleed zondagochtend in het ziekenhuis als gevolg van een ongeval wat zaterdagavond rond 21.50 uur plaatsvond op de Provinciale weg N506 bij Enkhuizen.

De 26-jarige bestuurder verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hierdoor raakte de auto, even voorbij het industrieterrein, in ene flauwe bocht van de weg. Het voertuig kwam op zijn kop in de sloot terecht.

Toen de hulpdiensten arriveerden werden een 39-jarige en een 35-jarige man, beiden afkomstig uit Hoorn, op de kant aangetroffen. Deze mannen gaven aan dat er nog iemand in de auto zat.

Omdat het voertuig onder water stond kon degene die erin zat moeilijk adem halen. Politieagenten gingen daarom te water om het voertuig een stuk op te tillen. Al snel bleek dat naast een 18-jarige vrouw uit Hoorn, de bestuurder ook nog in het voertuig zat. Op het moment dat hij uit de auto werd gehaald ademde hij niet. Hij werd gereanimeerd en met ademhaling, maar in kritieke toestand, overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam. Hij overleed hier zondagochtend.

De andere drie inzittenden werden met onbekend letsel overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving.
Provincie:
Tag(s):