woensdag, 5. oktober 2011 - 18:17

Drugsdealers op heterdaad aangehouden

Rechercheurs van politie in de IJmond hebben na een uitvoerig onderzoek een 25-jarige man uit Hilversum, een 21-jarige man uit Heemskerk en een 22-jarige man uit Velsen-Noord aangehouden op verdenking van de handel in hard drugs.

De recherche was deze verdachten al enige tijd op het spoor en kon beide mannen op 4 oktober jl. op heterdaad aanhouden.

Huiszoekingen
Na de aanhoudingen werd in opdracht van het Openbaar Ministerie op meerdere adressen huiszoekingen verricht.
Hierbij werd o.a. in beslag genomen:
* harddrugs
* drugsgeld
* 2 vuurwapens.

Aanhouding op heterdaad
De 21-jarige verdachte uit Heemskerk werd op heterdaad aangehouden, toen hij bezig was met een drugsdeal op de Zeestraat in Beverwijk. De 22-jarige verdachte uit Velsen-Noord werd eveneens op heterdaad aangehouden, toen hij bezig was met een drugsdeal op de Adigestraat in Beverwijk. Zowel deze verdachten, als de verdachte uit Hilversum zijn aangehouden door een speciale aanhoudingseenheid van de politie.

Onderzoek naar financiële gelden
De recherche is een onderzoek gestart naar de onrechtmatig verkregen gelden die de verdachten hebben verkregen door de handel in verdovende middelen. Een van de mannen wordt vervolgd voor het verboden wapenbezit.

Nader onderzoek
Politie en justitie denken met de aanhouding van deze drie verdachten een slag te hebben geslagen in de overlast van drugsdealers binnen de regio Kennemerland.

De recherche zet het onderzoek voort. Meerdere aanhoudingen worden in de toekomst niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):