dinsdag, 11. oktober 2011 - 21:05 Update: 08-07-2014 0:56

Duitsers tikken Belgen uit EK

(Elfvoetbal) Het Turkije van Guus Hiddink heeft in de strijd om plaats twee van Groep A aan het langste eind getrokken. De Turken wonnen zelf van het nietige Azerbeidzjan (1-0) en zagen Duitsland zijn sportieve plicht vervullen tegen België: 3-1.

Turkije had aan een doelpunt van Burak Yilmaz in de zestigste minuut genoeg om een optimaal resultaat te behalen tegen Azerbeidzjan. Op het moment van de goal kon het EK 2012 in Polen en Oekraïne de Turken eigenlijk nauwelijks meer ontgaan.

Duitsland genoot in de rust namelijk al een 2-0 voorsprong tegen België door doelpunten van Mesut Özil en André Schürrle. Vlak na de thee werd het zelfs 3-0 door Mario Gómez. Marouane Fellaini deed nog wel wat terug namens de Rode Duivels: 3-1.

Door de overwinning op België is Duitsland de EK-kwalificatiereeks met een 100%-score geëindigd (dertig uit tien). Turkije is met zeventien punten op de tweede plaats geëindigd. België is derde geworden met vijftien punten en mag niet deelnemen aan het EK 2012.