zondag, 27. november 2011 - 17:20

Eenzijdig ongeval, Kwadendamme

Kwadendamme

In de nacht van zaterdag op zondag kwam er omstreeks 01.45 uur een melding binnen bij de meldkamer dat er een ongeluk was gebeurd op de Baarlandsezanddijk in Kwadendamme.

Omdat uit de melding bleek dat het er nogal ernstig uit zag, zijn er twee traumahelikopters opgeroepen. Ook is de brandweer met veel manschappen uitgerukt om assistentie te verlenen. Toen er politieagenten op de plaats van het ongeluk kwamen, troffen zij een personenauto aan die total loss was. Deze stond tegen een afgebroken boom. Ook hadden de agenten onderweg nog wat vernield 'verkeersmeubilair' tegengekomen. (verkeersbord, straatnaambord en twee betonnen bochtengeleiders). De auto zat helemaal in elkaar, maar er werd vreemd genoeg geen bestuurder bij aangetroffen.

Omdat de mogelijkheid bestond dat de bestuurder nog wel ergens in de buurt zou kunnen zijn en mogelijk snel hulp kon gebruiken, zijn alle hulpverleners in de buurt van het ongeluk gaan zoeken. Dit werd o.a. gedaan met een warmtecamera.

Toen ruim twee uur later nog niemand gevonden was, zijn alle hulpverleners weer vertrokken en is de auto weggesleept door een takelbedrijf. (de traumahelikopters waren al geannuleerd door de meldkamer)

Door agenten van de Zeeuwse politie is meteen het kenteken van de auto nagetrokken en zij zijn naar het adres gegaan waar de eigenaar van de auto woont. Dit betrof een adres in de gemeente Borsele. Op het adres werd niemand thuis getroffen. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte zich ook nogal eens op een ander adres in de gemeente Borsele op zou houden en de agenten zijn vervolgens naar dàt adres gegaan.

Hier is de eigenaar van de auto aangetroffen. Het ging om een 26-jarige jongeman uit de gemeente Borsele. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Goes en hij is daar verhoord.

Aan het ongeval heeft de jongeman zelf nauwelijks verwondingen overgehouden, hij heeft dus onnoemelijk veel geluk gehad. Tijdens het verhoor verklaarde hij dat hij alleen in de auto zat en dat, volgens hem, vermoeidheid in combinatie met een paar glazen alcohol de oorzaak van het ongeluk is.

De jongen realiseert zich nu wel dat het heel erg dom van hem was om weg te gaan van de plaats van het ongeluk.
Provincie:
Tag(s):