zaterdag, 19. november 2011 - 21:56 Update: 08-07-2014 0:55

FC Twente evenaart Ajax, maar loopt averij op in Almelo

(ElfVoetbal)Heracles Almelo heeft een pittige klap uitgedeeld aan FC Twente. In de laatste minuut van de wedstrijd bezorgde Lerin Duarte de Almeloërs een punt in het Polman Stadion: 1-1.

Voor FC Twente had de derby tegen Heracles Almelo een bijzonder tintje. De Enschedeërs waren in de voorbije veertig competitieduels minstens éénmaal trefzeker. Een goal tegen de Almeloërs kon ervoor zorgen dat een record van Ajax, dat tussen 27 november 1994 en 24 december 1995 41 keer rij tot scoren kwam in de Eredivisie, zou worden geëvenaard. De laatste keer dat FC Twente niet tot scoren kwam in de Eredivisie was op 19 september 2010. Tegenstander van die dag was, jawel, Heracles Almelo: 0-0.

Het record werd inderdaad geëvenaard, al was het wel lang wachten alvorens het net van Heracles Almelo, dat op 20 augustus 2006 voor het laatst van streekgenoot FC Twente (3-0) wist te winnen, voor het eerst werd gebold. Verdediger Peter Wisgerhof zette in de vijftigste minuut de 0-1 op zijn naam. Het doelpunt bleek voldoende om Heracles Almelo een nederlaag te bezorgen. Maar Wisgerhof werd niet de matchwinnaar. Dat werd Duarte, die Heracles Almelo in de laatste minuut naast FC Twente bracht.

Voor FC Twente staat volgende week zondag een interessante wedstrijd op het programma. Het Vitesse in opkomst van trainer John van den Brom is dan te gast in de Grolsch Veste. Heracles Almelo gaat een dag eerder op bezoek bij het Roda JC van coach Harm van Veldhoven.