zondag, 6. februari 2011 - 17:38 Update: 08-07-2014 1:00

FC Twente slechts gedeeld koploper na remise bij FC Utrecht

Utrecht

[ELF-Voetbal] FC Twente is er niet in geslaagd om alleen aan kop te komen. De Tukkers speelden in een leuke wedstrijd met 1-1 gelijk bij FC Utrecht en staan nu in punten gelijk met PSV.

Utrecht was in de eerste helft heer en meester in de eigen Galgenwaard. Twente loste in de persoon van Mark Janko pas in blessuretijd het eerste schot tussen de palen. Zijn knal kon simpel worden gepakt door Michel Vorm.

Op dat moment stond het al 1-0 voor de thuisploeg, die veel feller en scherper was. Nana Asare troefde Peter Wisgerhof af, kapte Wout Brama uit en vond vervolgens Leon de Kogel. De 19-jarige spits bekroonde zijn eerste basisplaats met een goal, door hard en laag langs Nicolay Mihaylov te knallen.

Met Bryan Ruiz voor Janko kreeg Twente in de tweede helft wat meer grip op het duel en dat leidde al snel tot de gelijkmaker. Luuk de Jong had een goeie actie in huis aan de linkerkant en legde de bal klaar voor Nacer Chadli, die de bal onder Vorm door schoot: 1-1.

Daarna kon het duel beide kanten, waarbij Utrecht de grootste kansen kreeg. Edouard Duplan profiteerde bijna van een fout van Thilo Leugers, maar zijn lob werd net voor de lijn weggehaald door Mihaylov. Later raakte de Fransman ook nog de lat met een kopbal. Twente was gevaarlijk toen Douglas bij de tweede paal centimeters tekort kwam na een vrije trap van Theo Janssen, maar een Enschedese overwinning zou niet verdiend zijn geweest.