zondag, 28. augustus 2011 - 21:38 Update: 08-07-2014 0:57

Feyenoord laat negen man Heerenveen goed wegkomen

[ELF-Voetbal] Feyenoord en SC Heerenveen hebben in een open wedstrijd met veel spektakel, meerdere doelpunten en twee rode kaarten de punten gedeeld: 2-2.

Ronald Koeman liet Diego Biseswar (buikspierblessure) en Sekou Cissé (teenblessure) buiten de basis en begon aan de aftrap met Ruben Schaken, die tijdens de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (1-1) een uitstekende invalbeurt kende. SC Heerenveen startte zonder aanvoerder Arnold Kruiswijk, die werd vervangen door Michel Breuer.

Feyenoord was aan het begin de bovenliggende partij, maar tegen de verhouding in kwam SC Heerenveen op voorsprong. Karim El Ahmadi beging na 24 minuten in het eigen strafschopgebied een overtreding op Luciano Narsingh. Voor scheidsrechter Eric Braamhaar reden genoeg om naar de stip te wijzen. Het buitenkansje werd feilloos benut door Bas Dost, die de bal hard in de linkeronderhoek schoot en daarmee doelman Erwin Mulder kansloos liet.

Maar nog geen tien minuten later was de score weer in evenwicht. Een hoekschop van Jordy Clasie vloog richting het strafschopgebied van SC Heerenveen. Leroy Fer sprong het hoogst en verlengde de bal met zijn hoofd in de rechterbovenhoek.

Het tweede bedrijf begon in het voordeel van SC Heerenveen. Oussama Assaidi zag een gaatje achter Mulder en pegelde de bal buiten het bereik van de 22-jarige doelman tegen het net. De 23-jarige aanvaller rende vervolgens het hele veld over om zijn onder druk staande trainer Ron Jans in de armen te springen. Een mooi gebaar van de Marokkaanse creatieveling.

Maar wederom vocht Feyenoord zich terug. Schaken legde met zijn rechtervoet een afgemeten voorzet af op de linkervoet van Jerson Cabral, die met een volley de tweede gelijkmaker van de middag voor zijn rekening nam.

Daarna vielen de rode kaarten. De van NEC overgekomen Ramon Zomer nam halverwege de tweede helft zijn tweede gele kaart in ontvangst en ook invaller Doke Schmidt, die een onbesuisde overtreding beging, mocht vervroegd gaan douchen. Helaas voor Feyenoord kon het numerieke overwicht niet in drie punten worden omgezet. Het bleef 2-2.