maandag, 7. maart 2011 - 13:35 Update: 08-07-2014 1:00

Feyenoord sleept drie punten weg in Heerenveen

Heerenveen

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft op het nippertje voorkomen dat de club een jaar lang zonder winst bleef in uitwedstrijden. Op bezoek bij sc Heerenveen wonnen de Rotterdammers tegen de verhouding in met 0-1. Lucky Luc werd de matchwinner.

Een rollertje van Biseswar en een voorzet van Miyaichi die Castaignos net niet bereikte. Veel meer viel voor de Feyenoord-fans voor rust niet te beleven. Heerenveen zette daar slechts twee gevaarlijke acties tegenover. Twee keer nam Assaidi daarbij een prominente rol in.

Na een voorzet van Djuricic schoot hij eerst in de zestien vanuit de draai over. Even later belandde zijn schot na een mooie dieptepass van Breuer hard in het zijnet. Niet bepaald een eerste helft om het warm van te krijgen dus in het koude Abe Lenstra Stadion. Al had Dost nog voor verwarming kunnen zorgen als zijn inzet na een afgeslagen vrije trap - hij kreeg de bal binnen de vijf meter voor zijn voeten - niet hoog over geschoten had.

De tweede helft had meer in petto. Door veelvuldig balverlies aan beide kanten, golfde het spel daarin aanvankelijk heen en weer. Het leidde vooral tot grote kansen aan Heerenveen-zijde. Grindheim zag zijn inzet net naast de paal getikt worden door Van Dijk, de vervanger van Mulder die door trieste familie-omstandigheden ontbrak. Dosts inzet met buitenkant rechts vloog naast.

Daarna overvleugelden de Friezen Feyenoord en volgde een serie kansen waarmee de thuisploeg op voorsprong had moeten komen. Nadat Dost Narsingh op rechts wegstuurde, liep de Assaidi goed mee en ontving de bal voor leeg doel. De linksbuiten raakte de opstuiterende bal echter volkomen verkeerd. Even daarna kreeg Assaidi opnieuw een levensgrote kans.

Een gekraakte inzet van Grindheim belandde voor zijn voeten in de zestien. Het schot ging echter naast, waardoor andermaal bleek dat het niet de middag van de Marokkaan zou worden. Toen ook Dost alleen voor Van Dijk op de ervaren doelman stuitte, vroeg het thuispubliek zich helemaal af of er nog een Fries doelpunt zou vallen.

Wie zelf de kansen niet maakt, kan er in de regel op wachten dat de tegenstander dat wel doet. Die wetmatigheid deed vanmiddag ook weer opgeldt. Terwijl Feyenoord de hele tweede helft onder zware druk stond, hadden de Rotterdammers aan een counter genoeg om de wedstrijd op zijn kop te zetten.

Castaignos wilde na een uitbraak de combinatie opzetten met Leerdam, maar kreeg via een kluts met Breuer de bal zelf weer in bezit. Oog in oog met Stuhr-Ellegaard liet hij wel zien een echte spits te zijn. Hij bezorgde daarmee Feyenoord het zevende punt uit de laatste drie wedstrijden.