zondag, 2. oktober 2011 - 17:19 Update: 08-07-2014 0:56

Feyenoord verslikt zich pijnlijk in opgebloeid ADO

[ELF Voetbal] Begint Christian Supusepa in de basis, dan houdt ADO Den Haag de nul. Die statistiek gaat ook na vandaag nog op. Feyenoord kreeg in de eigen Kuip een Haags voetballesje voorgeschoteld en verloor met ruime cijfers: 0-3.

De 2-0 overwinning tegen VVV-Venlo een vervolg geven tegen Feyenoord. Dat was de doelstelling die Maurice Steijn en zijn mannen voor ogen hadden toen zij onderweg waren richting de Rotterdamse Kuip. John Verhoek had de boodschap goed in zijn oren geknoopt, want al binnen vijftien minuten verzorgde hij het eerste doelpunt van de Haagse club. De 22-jarige aanvaller profiteerde optimaal van een blunder van Dani Fernández. Vlak voor de theepauze zorgde Wesley Verhoek voor grootse stilte in de Rotterdamse Kuip. Knap samenspel met zijn broertje bracht een 0-2 tussenstand op het scorebord.

Het motivatiepraatje van Ronald Koeman in de rust had duidelijk geen effect, want ook na de rust ging ADO vrolijk verder met scoren. De van FC Emmen overgekomen Tjaronn Chery bepaalde in het tweede bedrijf de eindstand op 0-3.

Feyenoord stuit in deze maand op VVV-Venlo (thuis), Ajax (uit) en FC Groningen (uit). ADO vormt in de oktobermaand een opponent van respectievelijk Roda JC (uit), NEC (thuis) en SC Heerenveen (uit).