zondag, 6. maart 2011 - 17:23 Update: 08-07-2014 1:00

Groningen haalt ADO niet in na verliespartij tegen Heracles

[ELF-Voetbal] FC Groningen werd gisteren gepasseerd door ADO Den Haag en had daar vandaag geen antwoord op in het thuisduel met Heracles Almelo. De ploeg van trainer Pieter Huistra leek in de achttiende minuut op rozen te zitten toen het bij een 1-0 voorsprong een strafschop kreeg, maar de penalty werd gemist en de Almeloërs wonnen met 1-4.

De nummer vijf van de Eredivisie kende een uitstekende start. In de twaalfde minuut opende Dusan Tadic de score en nog geen zes minuten later kregen de Groningers zelfs de kans om de marge te verdubbelen, waat het niet dat Andreas Granqvist faalde vanaf de strafschopstip. De Zweed schoot de bal over het doel van keeper Remko Pasveer.

En wie zijn kansen niet afmaakt, wordt afgestraft. Via Everton en Samuel Armenteros kwam Heracles nog voor rust in een tijdsbestek van twee minuten op voorsprong. De kater die Groningen meenam richting de kleedkamers kon na de thee niet worden weggevoetbald, want ook in de tweede helft kwam het tweetal tot scoren: 1-4.

FC Groningen staat nu één punt achter nummer vier ADO, terwijl Heracles een grote stap zet richting de middenmoot van de Eredivisie.