woensdag, 26. januari 2011 - 23:18 Update: 08-07-2014 1:00

Groningen komt twee keer terug maar verliest alsnog van Utrecht

[ELF-Voetbal] FC Utrecht - FC Groningen stond in de schaduw van de topper FC Twente - PSV, maar toch viel er voor de bezoekers in de Domstad veel te beleven. In een zinderende bekerclash kwam de uitploeg tweemaal op gelijke hoogte, maar waren het uiteindelijk de Domstedelingen die zegevierden: 3-2.

Al in de twaalfde minuut werd het net voor het eerst gebold. Jan Wuytens sprong het hoogst na een goed genomen corner van Dries Mertens en liet doelman Luciano kansloos. FC Groningen kwam echter snel terug in de wedstrijd en deed dat in de persoon van Tim Matavz. De Sloveense aanvaller nam de bal over van Tom Hiariej en bracht de nummer vier van de Eredivisie op gelijke hoogte met de ploeg van trainer Ton du Chatinier. Maar Pieter Huistra slaagde er niet in om de Groningers met een gelijkspel naar de rust te coachen. Een makkelijk gegeven penalty, Andreas Granqvist trok zijn elleboog iets te hoog op, bracht FC Utrecht nog voor de theepauze op 2-1. Dries Mertens liet zich namelijk van zijn koelste kant zien toen hij het leer vanaf de penaltystip hard door het midden schoot.

Vlak na rust gaf scheidsrechter Björn Kuipers ook FC Groningen een strafschop. Wuytens zette zijn uitgestoken been tegen de voet van Hiariej, die daarover struikelde. Granqvist meldde zich op de stip en passeerde vervolgens doelman Michel Vorm. Ook deze keer konden de Groningers echter niet lang genieten van de gelijkmaker. Op aangeven van de in vorm zijnde Kevin Strootman prikte Nana Asare de bal binnen. Laatstgenoemde kroonde zich daarmee tot matchwinnaar en zorgde ervoor dat zijn ploeg behoort tot de laatste vier van het KNVB Beker-toernooi.