maandag, 11. juli 2011 - 17:46

Inbreker met GHB vlucht eigen dak op

Heerenveen

Een 28-jarige inbreker uit Heerenveen is zondag gewond geraakt na een val van het dak. De man had zondagmiddag samen met een nog onbekende compagnon ingebroken in een pand aan de Leeuwarderstraatweg. Dit werd gezien door een voorbijganger, welke de politie waarschuwde.

De melder kon een signalement van de daders en het kenteken van het voertuig waarin zij waren vertrokken, doorgeven. Het voertuig stond op naam van een bewoner van een woning aan de Sponturf in Heerenveen. Agenten gingen ter plaatse en zagen het voertuig, met een nog verhitte uitlaat op de oprit staan. Er werd opengedaan en agenten verzochten te spreken met de eigenaar van de auto. Hierop zagen de agenten dat iemand wegvluchtte. Dit bleek een 28-jarige Heerenvener te zijn die op het dak was gaan zitten.

Er werd telefonisch contact met hem gezocht. Inmiddels was hij naar de schoorsteen op de nok van de woning geklommen. Familieleden en de politie probeerden hem te bewegen van het dak af te komen. De 28-jarige bleef op het dak zitten en ging vervolgens op de schoorsteen aan de zuidzijde staan. In de daarop volgende drie kwartier werd door de hulpdiensten en de familieleden intensief geprobeerd hem naar beneden te krijgen.

De situatie werd kritieker nadat bleek dat de man GHB had ingenomen. Tevens had hij zijn telefoon en andere persoonlijke zaken naar beneden gegooid. Hij gaf aan dat hij het niet meer zag zitten. De brandweer had inmiddels aan beide zijden van het woningblok springkussens geplaatst. De wijk werd ruim afgezet omdat het incident veel kijkers aantrok.

De man liep ondertussen over het dak, van de ene naar de andere schoorsteen. Regelmatig ging hij liggen en dreigde naar beneden te vallen. Uiteindelijk gebeurde dit ook. Omstreeks 16.55 uur viel hij op het platte dak van de woning. Hulpdiensten waren direct aanwezig en konden hem eerste hulp verlenen. Met behulp van een hoogwerker werd hij van het dak gehaald en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Zondagavond werd bekend dat de 28-jarige aan de val een heupfractuur had overgehouden en hij in het ziekenhuis was opgenomen. Na ontslag uit het ziekenhuis zal hij op last van de officier van justitie buiten heterdaad worden aangehouden.De politie stelt een nader onderzoek in naar de inbraak en de tweede betrokken verdachte. Deze werd niet meer aangetroffen. Uit het pand werd een geldlade weggenomen. De technische recherche heeft in het pand een sporenonderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):